11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα “Να τα πούμε;” Κάλαντα από την Περιβαλλοντική Ομάδα

“Να τα πούμε;” Κάλαντα από την Περιβαλλοντική Ομάδα

Την Πέμπτη στις 23 του Δεκέμβρη και ενώ οι μαθητές με τους καθηγητές τους είχαν μπει στις αίθουσες διδασκαλίας για την πρώτη ώρα ξαφνικά κάποια περίεργη κινητικότητα παρατηρήθηκε στους διαδρόμους του σχολείου. Παιδιά που φοράγανε σκουφιά Αϊ-Βασίλη ή κέρατα τάρανδου και κρατάγανε στα χέρια τους τρίγωνα μαζεύτηκαν έξω από τις αίθουσες. Μετά από κάποιες στιγμές αμηχανίας η γνωστή μελωδία απλώθηκε σε όλο το σχολείο. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα! Μόνο που ήταν κάπως διαφορετικά…

Οι στίχοι μετέφεραν μηνύματα αγάπης αλλά όχι μόνο προς τον πλησίον αλλά και προς τη Γη μας. Ήταν τα παιδιά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας που με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να θυμίσουν στους συμμαθητές τους αλλά και σε όλους μας ότι “το σπιτικό μας”, ο πλανήτης μας κινδυνεύει και χρειάζεται η ευαισθητοποίησή μας για να αλλάξουν τα πράγματα.

Τα κάλαντα που τραγουδήθηκαν αποτυπώθηκαν από την Περιβαλλοντική Ομάδα σε μια ηλεκτρονική κάρτα (ο οικολογικότερος τρόπος για να στέλνουμε τις ευχές μας) που εστάλη στο Διευθυντή, το σύλλογο Διδασκόντων και άλλους φορείς.