11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Συνέδρια-Σεμινάρια-Ημερίδες 16η Διημερίδα Βιολογίας 6 και 7 Μαΐου 2022

16η Διημερίδα Βιολογίας 6 και 7 Μαΐου 2022

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7  Μαΐου 2022, 11.00 – 14.00 η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) και το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά συνδιοργανώνουν την 16η Διημερίδα Βιολογίας «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία».

Επειδή η θεματολογία της διημερίδας αφορά σημαντικό τμήμα της ύλης της Βιολογίας Γ Λυκείου του τομέα υγείας, θα ήταν χρήσιμο να την παρακολουθήσουν οι μαθητές του τομέα Υγείας της Γ Λυκείου αλλά και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Βιολογία.

Πρόγραμμα διημερίδας:

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022: Η χρήση ενζύμων και μικροοργανισμών στη Βιοτεχνολογία.

Χαραλαμπίδης Κοσμάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Ανάπτυξης Φυτών, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ. “Ανάλυση Μεθοδολογιών Γενετικής Μηχανικής και Γονιδιωματικής Παρέμβασης”.

Χατζηνικολάου Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιακής Βιοτεχνολογίας,  Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ. “Οι Μικροοργανισμοί ως Κυτταρικά Εργοστάσια”.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022:  “Μέσα στα κύτταρα: Η διαμερισματοποίηση και ο ρόλος της στη σωστή λειτουργία του κυττάρου – Διεργασίες στο εσωτερικό του κυττάρου κατά τη μίτωση και τη μείωση”.

Αδαμάκης Ιωάννης-Δημοσθένης, Επίκουρος Καθηγητής Βοτανικής, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ. “Το πορτρέτο του ευκαρυωτικού κυττάρου: μια περιήγηση στο εσωτερικό του”.

Γιαννούτσου Ελένη, Ε.ΔΙ.Π, Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ. “Κόψε και μοίρασε στα δύο: Αλήθειες και ψέματα για τη μίτωση και τη μείωση”.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και οι εργασίες της θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού στο Youtube της ΠΕΒ. Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης:

Για την Παρασκευή 6/5/2022: https://youtu.be/x3czCbxm8NU

Για το Σάββατο 7/5/2022: https://youtu.be/ytX0EsKAvwk

Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω ειδικής φόρμας με στόχο να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων.

Η διημερίδα είναι ανοικτή για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το κοινό.