11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Βιολογία Ιστοσελίδα για μελέτη στη Βιολογία (εν όψει και των προαγωγικών εξετάσεων)

Ιστοσελίδα για μελέτη στη Βιολογία (εν όψει και των προαγωγικών εξετάσεων)

Ο καθηγητής Βιολογίας του σχολείου μας κ. Ιωαννίδης Θωμάς έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα σχετική με θέματα Βιολογίας, Υγείας και Αειφορίας στην οποία οι μαθητές μπορούν να βρουν και υλικό για μελέτη σε θέματα Βιολογίας Β΄ Λυκείου (μάθημα που εξετάζεται γραπτά) αλλά και Βιολογίας Α΄ Λυκείου. Το υλικό έχει συλλεχθεί από διάφορες πηγές, με κυριότερη την ιστοσελίδα της κας Κιτριλάκη Μαρίας (Maria Kitrilaki’s Biology).

Ο σύνδεσμος για την ιστοσελίδα είναι Υγεία – Από το Κύτταρο στη Βιόσφαιρα. Επιλογή από το μενού “Βιολογία”–> “Β΄ Λυκείου”

Επίσης, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό (σημειώσεις, ερωτήσεις, βιντεοδιαλέξεις, διαγωνίσματα) για την ύλη της Β΄ Λυκείου: Βιολογία Γενικής Παιδείας (study4exams.gr) Επιλογή “Μενού Πλοήγησης” στα αριστερά και στη συνέχεια επιλέξτε το κεφάλαιο που σας ενδιαφέρει.

Τέλος, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μελετήσετε την εξέλιξη των Ανθρωπιδών μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη: Human Evolution Interactive Timeline | The Smithsonian Institution’s Human Origins Program