Η Περιβαλλοντική Ομάδα εν δράσει…..

Στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, έκανε έντονη την παρουσία της με τέσσερις αξιόλογες δράσεις.

Στην πρώτη συμμετείχε όλη η ομάδα σε ώρα λειτουργίας του σχολείου όπου με ταχύτητα και περίσσεια όρεξη, έκοψαν τα αγριόχορτα και  καθάρισαν τα σκουπίδια  από το παρτέρι της αυλής, δίνοντάς του μια πολύ όμορφη όψη.

Η δεύτερη έγινε από την ομάδα ζωγραφικής της περιβαλλοντικής, όπου έφτιαξαν μια πολύ όμορφη τοιχογραφία με ξεκάθαρο περιβαλλοντικό μήνυμα.

Η τρίτη ήταν η φιλοτέχνηση μιας ξύλινης πινακίδας με μήνυμα για την αειφορία που τοποθετήθηκε στο δέντρο της κεντρικής εισόδου του σχολείου μας, πάνω από το παρτέρι που η ομάδα είχε φυτέψει καλλωπιστικά φυτά.

Και η τέταρτη έγινε από ορισμένα μέλη της ομάδας με προβολή περιβαλλοντικού βίντεο  για την ορθολογιστική χρήση του νερού και μπορούσαν να την παρακολουθήσουν σε ομάδες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Όλες οι δράσεις αυτές εκτός του ότι προβάλλουν ένα ζωντανό και όμορφο  σχολείο, δίνουν στους μαθητές έντονο προβληματισμό για να νοιαστούν πραγματικά για το περιβάλλον και να προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο.