Στις 27 Ιανουαρίου 26 μαθήτριες/τες με τους συνοδούς καθηγητές τους από το Packer Collegiate Institute από το Brooklyn, New York, που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην χώρα μας στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά ένα ελληνικό σχολείο, έτυχαν θερμής υποδοχής από το σχολείο μας.
Σε μία μικρή εκδήλωση που διοργανώσαμε παρουσιάστηκε η ταυτότητα και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του σχολείου μας με τους μαθητές μας, τους βασικούς πρωταγωνιστές, αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου μας μαζί με μέλη του διδακτικού προσωπικού να επιφυλάσσουν ένα πολυδιάστατο και πλούσιο καλωσόρισμα με πολλές εκπλήξεις (happenings!).
Την εκδήλωσε προλόγισε και συντόνισε ο Διευθυντής κ. Σηφάκης Ευάγγελος.
Αρχικά, προβλήθηκε μια παρουσίαση του σχολείου, υπό την επιμέλεια της κ. Περακάκη, και στη συνέχεια πήραν το λόγο μαθητές/τριες και μιλήσαν για τη συμμετοχή τους σε ποικίλες δράσεις του σχολείου μας:
Μέλη της ομάδας του προγράμματος Erasmus+ KA105, Youth Exchange (Βαξεβάνη Αλένα, Μανωλάκη Νικολέτα, Μπαλαντινάκης Νικόλας) κατέθεσαν τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων και την πρόσφατη επίσκεψη τους στη Βουδαπέστη όπου μαζί με συνομηλίκους τους από ακόμα τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες συνεργάστηκαν για την ανάλυση και διάχυση της ιδέας της ισότητας των φύλων.
Ο μαθητής της Β τάξης Χαχλάκης Γιάννης μίλησε για το πρόγραμμα συμμετοχής του σχολείου μας στο 6ο Μαθητικό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία, όπου παρουσιάστηκαν οι επιδράσεις και οι σύγχρονες προεκτάσεις του έργου του βασικού εκπρόσωπου της Κρητικής Αναγέννησης Βιντσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος».
Ο ίδιος μαθητής παρουσίασε την πάντα δραστήρια περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, τις εξορμήσεις της, τις ανησυχίες της για το μέλλον του πλανήτη, τις εθελοντικές δράσεις προσφοράς που έχει λάβει μέρος.
Ακολούθησε μια πλήρως εμπεριστατωμένη παρουσίαση της μαθήτριας της Α τάξης Ειρήνης Κυπριωτάκη για το κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα της διαφύλαξης της Βιοποικιλότητας.
Μετά το λόγο πήρε ο μαθητής της Γ Λυκείου Παζαρακιώτης Μιχάλης και αναφέρθηκε στο θεατρικό μας όμιλο και στα ατομικά οφέλη και στις ευκαιρίες έκφρασης που αποκομίζει κάποιος συμμετέχοντας σε μια καλλιτεχνική ομάδα.
Το καλύτερο όμως ακολούθησε μετά, όταν η μουσική και ο χορός λειτούργησαν ως η ενοποιός δύναμη μεταξύ εφήβων που προέρχονται από δύο τόσο απομακρυσμένες γεωγραφικά χώρες αλλά που έχουν τόσα πολλά κοινά μεταξύ τους.
Κρητικοί χοροί και περίτεχνες φιγούρες ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους και φυσικά (δεν θα μπορούσαν να λείπουν!) τα παιδιά της μουσικής μπάντας του σχολείου μας οι «11και κάτι» ερμηνεύοντας γνωστές ροκ και πανκ επιτυχίες των Queen, των Clash, των Black Keys προκάλεσαν ένα ανεπίσημο πάρτυ.
Στη συνέχεια, αφού οι καλεσμένοι μας κεράστηκαν από τον μπουφέ που πρόσφερε το σχολείο μας βγήκαν από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και έπαιξαν ένα κλασσικό «μονό» στο μπάσκετ (λίγο από ΝΒΑ εναντίον της Ελληνικής Σχολής Μπάσκετ!).
Μετά την πατροπαράδοτη αναμνηστική φωτογραφία και τις ανταλλαγές δώρων τα παιδιά από το αμερικάνικο κολλέγιο αναχώρησαν για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, να δουν από κοντά ακόμα έναν από τους θησαυρούς του τόπου μας, αφού ήδη τις προηγούμενες μέρες είχαν έρθει σε επαφή με τη ομορφιά της ελληνικής φύσης αλλά και σήμερα με το ταλέντο και τη δυναμική της νεολαίας του τόπου μας.