11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα Το ΕΛΜΕΠΑ μας φιλοξενεί με εγκαρδιότητα!

Το ΕΛΜΕΠΑ μας φιλοξενεί με εγκαρδιότητα!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο ΕΛΜΕΠΑ για την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας. Οι καθηγητές εκεί μας μίλησαν για τις δράσεις του Πανεπιστημίου σε θέματα ανακύκλωσης, βιοτεχνολογίας και κυρίως για τα βιοαπόβλητα και την κομποστοποίηση.

Ανακαλύψαμε νέους τρόπους “ανακύκλωσης” των οργανικών αποβλήτων, καθώς και πως να μειώσουμε την σπατάλη τους γενικότερα. Είδαμε διάφορα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στον τομέα της Γεωπονίας και ξεναγηθήκαμε στον καταπράσινο και γεμάτο βλάστηση εξωτερικό χώρο μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την κομποστοποίηση και την διαδικασία που χρειάζεται.

Ήταν ένα θερμό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους εμάς τους επισκέπτες.Από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα αντιληφθήκαμε τη θερμή υποδοχή. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του πανεπιστημίου αφιέρωσαν προσοχή στις ανάγκες μας, βοηθώντας μας να αναπτύξουμε τις γνώσεις μας.

Εκτός από τη φιλοξενία το ΕΛΜΕΠΑ είχε και φοβερές εγκαταστάσεις! Είχαμε πρόσβαση στα εργαστήρια και στις αίθουσες που διδάσκεται μάθημα. Ένα ακόμη που με ενθουσίασε είναι ότι σε κάθε γωνιά του πανεπιστημίου υπήρχε και ένας κάδος. Κάτι που σημαίνει πως σέβονται, αγαπάνε αλλά και προστατεύουν το περιβάλλον.

Το ΕΛΜΕΠΑ είναι κάτι περισσότερο από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Είναι ένας χώρος φιλοξενίας, γνώσης και μας προετοιμάζει για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας αντικατοπτρίζοντας τις αξίες της ανθρωπιάς.

Συντάκτες άρθρου: Κωνσταντίνος Καφαράκης, Κυριακή Ζέρβα, Νίκος Τρούλης (μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας)