11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα Βράβευση του σχολείου μας στο Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” του Δήμου Ηρακλείου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

Βράβευση του σχολείου μας στο Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” του Δήμου Ηρακλείου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενη ανάρτησή μας το σχολείο μας έλαβε μέρος στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιβαλλοντικής Ομάδας, που φέτος είχε ως θεματική την Κυκλική Οικονομία και Ανακύκλωση.

Οι υπεύθυνοι της Περιβαλλοντικής Ομάδας, ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης (και ως εκπρόσωπος του σχολείου), ο κ. Νίκος Ασλάνης και η κ. Πολύμνια Λακιωτάκη ανέλαβαν την οργάνωση και προαγωγή της ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας (μαθητών/καθηγητών) και την φροντίδα της συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών (κυρίως χαρτί και πλαστικό), με τη συνδρομή όλων των μελών της Ομάδας.

Ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που συλλέχθηκαν αλλά και τις δωρεές πόντων μέσω της ενημερωτικής πλατφόρμας του προγράμματος συγκεντρώθηκε ένας συνολικός αριθμός πόντων επιβράβευσης. Συγκεκριμένα, το σχολείο μας κατέλαβε την 7η θέση μεταξύ 16 λυκείων, συγκεντρώνοντας 20671 πόντους (13.045 από ανακύκλωση και 7.626 από δωρεές). Αυτό αντιστοιχεί σε 190 κιλά χαρτί και 71 κιλά πλαστικό!

Για την παραπάνω επίδοση αλλά και γενικά για τη συμμετοχή μας σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία το σχολείο μας βραβεύτηκε από τον Δήμο Ηρακλείου με ένα tablet και με Έπαινο Συμμετοχής στην τελετή βράβευσης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 05/06, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η επιλογή της ημερομηνίας της τελετής βράβευσης δεν ήταν τυχαία καθώς η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που σαν θέμα έχει φέτος την αποκατάσταση του εδάφους, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία.

Φωτογραφία από την παρουσία της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας στην ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου, στο αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια), την 1 Ιουνίου 2024:

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, με την ευχή η ανακύκλωση να γίνει σιγά σιγά μια αυτόματη συνήθεια για τους μαθητές μας και του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα!!!