11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Ανακοινώσεις,Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Επιστολή καθηγητών 11ου ΓΕΛ προς τους γονείς σχετικά με την κατάληψη

Επιστολή καθηγητών 11ου ΓΕΛ προς τους γονείς σχετικά με την κατάληψη

Αγαπητοί γονείς,

Ως καθηγητές του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στο σχολείο μας και να ζητήσουμε, παράλληλα, τη συνδρομή σας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου και της εκπλήρωσης του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου.

Αρχικά σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, μετά από τρεις ημέρες ομαλής λειτουργίας, το σχολείο μας τελεί ξανά υπό κατάληψη (ξανά υπό την καθοδήγηση μαθητών που ως τώρα δεν έχουν θεσμικό ρόλο, αφού δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων, και ατόμων που δε σχετίζονται με το σχολείο μας). Τα αιτήματα των μαθητών μας αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας από την πολιτεία και, λιγότερο, εκπαιδευτικά θέματα, όπως διατάξεις της τελευταίας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Είναι σαφές ότι τόσο εμείς όσο και τα συνδικαλιστικά μας όργανα είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζουν.

 Ωστόσο, δεν μπορούμε ως εκπαιδευτικοί να συμφωνούμε με το κλειστό σχολείο. Θεωρούμε ότι κάθε μέρα και κάθε ώρα είναι πολύτιμη. Ειδικά φέτος, που δε γνωρίζουμε πότε και για πόσο θα αναγκαστούμε να παρέχουμε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Ειδικά φέτος, που –με την οικονομική κρίση να απειλεί όλο και περισσότερες οικογένειες- αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την πορεία των μαθητών μας, κυρίως της Τρίτης τάξης, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για την κάλυψη της ύλης των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Για το λόγο αυτό προσπαθούμε με επιχειρήματα να μεταστρέψουμε τις αποφάσεις των μαθητών μας. Σε αυτό ζητούμε την αρωγή σας, στο σπίτι αλλά και έξω από το σχολείο, ώστε τα παιδιά να πειστούν να εκφράζουν τις απόψεις τους και τη διαμαρτυρία τους, αλλά με το σχολείο μας ανοιχτό. Ακόμη περισσότερο όταν, ως Σύλλογος καθηγητών διαμορφώσαμε ήδη όσο ήταν δυνατόν τις συνθήκες στο σχολείο μας ώστε αυτή η δύσκολη χρονιά να κυλήσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα για όλους. Κι ακόμη περισσότερο, εφόσον στο σχολείο μας έχουμε καταφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια να εκφράζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τα αιτήματα των μαθητών μας μέσω των νομίμων εκλεγμένων εκπροσώπων τους και όχι του οιουδήποτε.

Περιμένουμε την έμπρακτη συμπαράστασή σας με την πεποίθηση ότι αυτό το σχολείο και η λειτουργία του ενδιαφέρει όχι μόνο εμάς και τους μαθητές μας, αλλά και εσάς, τους γονείς.

Οι καθηγητές του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου