11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα Υλικό που δημιούργησε η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας το σχ. έτος 2019-20

Υλικό που δημιούργησε η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας το σχ. έτος 2019-20

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου με την πολύχρονη, δραστήρια παρουσία της έχει καθιερωθεί πλέον στη σχολική μας κοινότητα ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων που συμπληρώνουν το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Υπό την καθοδήγηση και οργάνωση του κ. Νίκου Ασλάνη καλλιεργείται, προάγεται και διαχέεται η περιβαλλοντική συνείδηση από τα παιδιά της Ομάδας. 

Έτσι και τη χρονιά που μας πέρασε (2019-20) η Περιβαλλοντική Ομάδα πραγματοποίησε πλειάδα δράσεων – εντός και εκτός σχολείου – στη διάρκεια του προγράμματος “Θάλασσα και γλυκό νερό…να σε προστατέψω πώς μπορώ;”. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο Δίκτυο “Τουρισμός και Περιβάλλον” του ΚΠΕ Αρχανών, με το οποίο το σχολείο μας έχει μακρά συνεργασία.

Εδώ σας παρουσιάζουμε δύο από τα πονήματα της Ομάδας. Πρόκειται για μία αφίσα του προγράμματος και για μία βιβλιογραφική έρευνα και παρουσίαση για το μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα της μείωσης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.