11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Διαγωνισμοί Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο»: 1ο Βραβείο σε μαθήτρια του σχολείου μας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο»: 1ο Βραβείο σε μαθήτρια του σχολείου μας

Ακόμα μία σημαντικότατη διάκριση για μαθήτρια του σχολείου μας σε πανελλήνιο επίπεδο ήρθε με την επιτυχία της μαθήτριας της Γ΄ τάξης Μαρίας Πεδιαδίτη (ο υπεύθυνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής που ενέπλεξε τα παιδιά στο διαγωνισμό είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ανδριαδάκης). Η Μαρία με το εξαιρετικό ταλέντο της στις εικαστικές τέχνες κατέκτησε το Α΄ Βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 200€ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας 2021 με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο», που διοργάνωσε το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς». Αυτές οι συνεχόμενες διακρίσεις των μαθητών/τριών του σχολείου μας γεμίζουν εμάς τους διδάσκοντες τους με υπερηφάνεια και μας κάνουν να νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης στο έργο της μόρφωσης όλων των μαθητών μας και της προετοιμασίας τους για τις σπουδές τους και για την επιτυχία τους στον επαγγελματικό στίβο. Θερμά συγχαρητήρια!

Ο διοργανωτής του διαγωνισμού, το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», είναι στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’ το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association). Στόχος του εν λόγω διεθνούς δικτύου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στο γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσής της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών/μελών (https://www.exerciseismedicine.org/eim_map/). Το όραμα του είναι η ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου που έχει η στοχευμένη σωματική άσκηση στην πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών ή παθήσεων, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης, με ελάχιστο κόστος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο ενθαρρύνει τον ιατρικό κόσμο, τις ιατρικές σχολές και οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας να ενσωματώσουν την επιστημονικά έγκυρη σωματική άσκηση στον σχεδιασμό ή διδασκαλία μακροχρόνιων θεραπειών, απευθυνόμενοι σε ειδικούς άσκησης με την ανάλογη πιστοποίηση. 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Υποβλήθηκαν 175 έργα (ζωγραφικά και ψηφιακά) από 69 συνολικά Γυμνάσια και Λύκεια, εκ των οποίων τα 30 εκτός Αττικής. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 14 Ιδιωτικά σχολεία και 55 Δημόσια (μεταξύ των οποίων 3 Πρότυπα – Πειραματικά, 5 Μουσικά – Καλλιτεχνικά, 5 Ειδικής Αγωγής και 7 ΕΠΑ.Λ. – Εσπερινά).
Τα κριτήρια αξιολόγησης έργων ήταν:
• Η συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού
• Η ποιότητα του έργου, η αρτιότητα της εκτέλεσης
• Η δημιουργικότητα
• Η πρωτοτυπία
• Η Καινοτόμος πρόταση


Η μαθήτριά μας Μαρία-Δέσποινα Πεδιαδίτη με την αφίσα Νο 20 “Πάρε τη ζωή στα χέρια σου & παίξε μπάλα – Δε θες άλλο φάρμακο!” κατέκτησε το Α΄ βραβείο και δωροεπιταγή ύψους 200€ από κατάστημα αθλητικών ειδών.
Απονεμήθηκαν επίσης 2 Τιμητικοί Έπαινοι σε 4 έργα (χωρίς χρηματικό έπαθλο) και τιμητικές διακρίσεις 17 έργων που θα αναρτηθούν μαζί με τις βραβευμένες αφίσες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στις 10:00π.μ., , στο
σύνδεσμο https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=mf722b0ecab7c06e93efb32838ff0f205 με ανοικτή πρόσκληση για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.