Τοποθεσία – Πρόσβαση

Τοποθεσία

Το σχολείο μας βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου, την μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης με 149.501 κατοίκους (απογραφή 2021). Σε έναν τόπο με μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά που ξεκινάει από την προϊστορική εποχή, με τον Μινωικό πολιτισμό και συνεχίζει στην Ενετική περίοδο και την Κρητική Αναγέννηση μέχρι το σήμερα.

Ενετικός Κούλες
Πλατεία Λιονταριών
Παλάτι Κνωσού

Το σχολείο ανεγέρθηκε το 1996 στην περιοχή των Μεσαμπελιών και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη (τμήμα της ευρύτερης περιοχής Μεσαμπελιών που περικλείεται από την Εθνική οδό, την οδό Νίκης νότια, την οδό Ούλαφ Πάλμε και την Λεωφ. Παπαναστασίου). Απέχει περίπου 3,5 χλμ. από το κέντρο του Ηρακλείου και 3,3 χλμ. από το μινωικό παλάτι της Κνωσού. Το οικοδομικό τετράγωνο του σχολείου ορίζεται από τις οδούς παπά Πέτρου Γαβαλά (αντιδικτατορικού αγωνιστή), Ανδρέα Λασκαράτου (ποιητή), Γεωργίου Αμαργιαννάκη (καθηγητή Μουσικολογίας) και Νικ. Πετράκη.

Πώς θα έρθετε στο σχολείο μας

Από το κέντρο του Ηρακλείου (πλατεία Ελευθερίας)

Από το ξενοδοχείο Αστόρια: Λεωφορείο 4  (Γραμμή Λιμάνι – Μασταμπάς), αποβίβαση στην πλατεία Σινάνη και πεζή 11 λεπτά.

Από το ξενοδοχείο Αστόρια: Λεωφορείο 2  (Γραμμή Λιμάνι – Κνωσός) ή Λεωφορείο 3 (Λιμάνι-Φορτέτσα), αποβίβαση στην Λεωφόρο Κνωσού (στον Άγιο Ιωάννη) και πεζή 14 λεπτά.

Από το Λιμάνι του Ηρακλείου

Τερματικός σταθμός Λεωφορείου 4  (Γραμμή Λιμάνι – Μασταμπάς), αποβίβαση στην πλατεία Σινάνη και πεζή 11 λεπτά.

Τερματικός σταθμός Λεωφορείου 2  (Γραμμή Λιμάνι – Κνωσός) ή Λεωφορείου 3 (Λιμάνι-Φορτέτσα), αποβίβαση στην Λεωφόρο Κνωσού (στον Άγιο Ιωάννη) και πεζή 14 λεπτά.

Από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου (Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης)

Τερματικός σταθμός Λεωφορείου 12 (Γραμμή Αεροδρόμιο-ΤΕΙ) ή Λεωφορείου 11 (Γραμμή Αεροδρόμιο-Πα.Γ.Ν.Η.) ή Λεωφορείου 6 (Αεροδρόμιο-Αμμουδάρα), αποβίβαση στο κέντρο του Ηρακλείου (Πλατεία Ελευθερίας) και από εκεί επιβιβάζεστε στο Λεωφορείο 4 ή 2 ή 3.

Για το κινητό σας μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Αστικής κινητικότητας Moovit  σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα QR: