11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα Message in a (plastic) bottle: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Message in a (plastic) bottle: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία πολύ όμορφη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τους μαθητές του Β6, υπό την καθοδήγηση της κ. Πολύμνιας Λακιωτάκη (καθηγήτρια Αγγλικών) και του κ. Θωμά Ιωαννίδη (καθηγητή Βιολογίας).

Οι μαθητές του τμήματος με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έφτιαξαν αφίσες με θέμα την ρύπανση των θαλασσών από τα πλαστικά και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της 2ης διδακτικής ώρας οι παραπάνω μαθητές (που αποτελούν και την Περιβαλλοντική Ομάδα 2020-21) χωρισμένοι σε ομάδες επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα, όπου τους μίλησαν για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τη ρύπανση από τα πλαστικά, τη σημασία του περιορισμού χρήσης τους και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης με τη χρησιμοποίηση των ειδικών κάδων. Στη συνέχεια, τους ανέφεραν ότι κάποτε οι ναυαγοί ή γενικά οι άνθρωποι που χρειάζονταν βοήθεια έστελναν μηνύματα κλεισμένα σε γυάλινα μπουκάλια που ταξίδευαν με τα θαλάσσια ρεύματα. Στο σημείο αυτό είπαν στους συμμαθητές τους ότι βρήκαν και οι ίδιοι ένα τέτοιο μπουκάλι , φτιαγμένο από τι άλλο, φυσικά από ΠΛΑΣΤΙΚΟ, το οποίο περιείχε ένα μήνυμα με αποδέκτες τους συμμαθητές τους. Το μπουκάλι παραδόθηκε στον καθηγητή της ώρας και διαβάσανε το μήνυμα. Ήταν ένα μήνυμα SOS από τη Γη προς αυτούς…

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων μαθητές και διδάσκοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο μικρού μήκους για τη ρύπανση των θαλασσών με τα πλαστικά, το οποίο προβαλλόταν σε άδεια αίθουσα του σχολείου, όπου παράλληλα εκθέτονταν και οι αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά.

Το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Message in a (plastic) bottle Φωτογραφικό άλμπουμ

Ανάρτηση στο διαδικτυακό πίνακα του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/βάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου: https://padlet.com/iodinou/f0dpsbst423vv520