11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας στην Έκθεση Γλυπτών και Σκιάς

Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας στην Έκθεση Γλυπτών και Σκιάς

Το πρωινό του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2022 τα παιδιά της Περιβαλλοντικής Ομάδας με τους υπεύθυνους καθηγητές/τριες επισκέφθηκαν στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την έκθεση γλυπτών του εικαστικού Τριαντάφυλλου Βαΐτση “Πέρα από το ορατό – Η Μεγάλη Εικόνα”.

Ο καλλιτέχνης με τη χρήση σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών συνθέτει μοναδικά γλυπτά σκιάς. Τα σκουπίδια μετατρέπονται σε εικαστικούς θησαυρούς που με τη βοήθεια του φωτός αποτυπώνουν βιώματα και ανησυχίες του καλλιτέχνη που πέρα από την αισθητική έχουν και ιδιαίτερη διδακτική αξία.

Τα παιδιά της ομάδας, μετά την εξαιρετική ξενάγηση που μας έκανε ο ίδιος ο δημιουργός, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του. Μιλήσαμε για τον Πλάτωνα, για τον Καζαντζάκη, την πανδημία, την απώλεια, την χαρά και την αισιοδοξία. Αποχωρήσαμε από την έκθεση γεμάτοι εικόνες, νοήματα και δημιουργικό προβληματισμό.

Όπως μας είπε ο κ. Βαΐτσης το βασικό του μότο για την ενασχόλησή του με αυτό το πρωτότυπο είδος τέχνης είναι ότι “Αυτό που βλέπουμε είναι πάντοτε λιγότερο από αυτό που κοιτάμε…”

Υλικό από την επίσκεψη της ομάδας: https://drive.google.com/drive/folders/1hRwEJHskSR-y969sVUxgxqS8FVT8SVA4?usp=sharing