Καμπάνια ευαισθητοποίησης

Το Σάββατο 30 Μαρτίου,  Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων,  πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια αγγλικών του σχολείου μας κα Λακιωτάκη Πολύμνια και ομάδα μαθητριών της Α τάξης μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη βιομηχανία της μόδας και τα απόβλητα που παράγει. 

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες οι μαθήτριες σχεδίασαν αφίσες σχετικές με το θέμα, πάνω στις οποίες τοποθετήθηκαν QR codes με παραπομπές σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. 

Στις 30 Μαρτίου οι μαθήτριες με συνοδεία της υπεύθυνης καθηγήτριας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης με σκοπό να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να τους καλέσουν να αλλάξουν καταναλωτικές συνήθειες. 

Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση αυτή ήταν οι: Ιερωνυμάκη Νεφέλη, Κυπριωτάκη Κατερίνα,  Τραντά Ιωάννα, Μελισσουργάκη Βάλια ( μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας) και Βερτούδου- Πιστόλα Άντα, Παπαδάκη Ραφαέλα (εθελόντριες από το τμήμα Α3).

Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα Γ5 για τη βοήθεια στον σχεδιασμό των αφισών καθώς και τις καθηγήτριες Παπαδάκη Πηνελόπη ΠΕ06, Παλιάτσου Λένα ΠΕ02 και Χατζηδημητρίου Αντιγόνη ΠΕ03 για την πολύτιμη συμπαράστασή τους.

Ευχαριστούμε επίσης τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Θεοδωρομανωλάκη Εμμανουήλ και τον υποδιευθυντή κ. Ασλάνη Νικόλαο για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας και την ευγενική κάλυψη των εξόδων.

Η δράση αυτή οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών της Α τάξης και συγκεκριμένα εντάσσεται στην ενότητα 6 “Fast fashion” του προγράμματος σπουδών.