11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Εκδρομές-Επισκέψεις,Ιστορία Διδακτική επίσκεψη στο Θέρισο και στα Χανιά

Διδακτική επίσκεψη στο Θέρισο και στα Χανιά

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 τα τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας συνοδεία καθηγητριών πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Θέρισο και στα Χανιά. Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο αρχηγείο του κινήματος του Θερίσου (1905) και στην Οικία Βενιζέλου, στο πιο πλούσιο από τα μουσεία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η περιήγηση σε μέρη που συνδέονται άμεσα με σημαντικότατες πτυχές της νεότερης ιστορίας του νησιού μας και της χώρας μας συντελεί στη βιωματική προσέγγιση της ιστορίας και αποτελεί πάντα έναυσμα για κριτική αποτίμηση γεγονότων και προσώπων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μαθητές/τριες που μελετούν τις συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους, τη δράση των προσώπων και τα γεγονότα. Τέτοιες επισκέψεις είναι εξάλλου πολύτιμες και επειδή αποφορτίζουν τους/τις μαθητές/τριες από την πίεση της εντατικής προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ιδιαίτερα φέτος η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε σε μία εξέχουσα συγκυρία, καθώς ήταν η ημέρα που συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, οπότε και παρακολουθήσαμε μέρος των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων στο φρούριο του Φιρκά και στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.Ευχαριστούμε θερμά τους/τις συνεργάτες/ιδες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη φιλική εξυπηρέτηση, τη φιλοξενία και τις εξαιρετικές ξεναγήσεις στους χώρους του Ιδρύματος.

Οπτικό Υλικό:https://photos.app.goo.gl/M3axhkDm4PsPUKdbA