11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Περιβαλλοντική ομάδα Περιβαλλοντική ομάδα: σεμινάριο upcycling

Περιβαλλοντική ομάδα: σεμινάριο upcycling

Το upcycling (δημιουργική επαναχρησιμοποίηση, στα ελληνικά) αποτελεί μια από τις πολλές εκφάνσεις αυτού που ονομάζεται Κυκλική Οικονομία (το θέμα της φετινής περιβαλλοντικής ομάδας).

Αβγοθήκες, παλιά χαρτιά, παλιά κεριά, μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών, κεσεδάκια από γιαούρτια, κύπελλα καφέ και άλλα αντικείμενα που θα κατέληγαν στα κοινά σκουπίδια ή στην καλύτερη περίπτωση στην ανακύκλωση έδωσαν ζωή σε χρηστικά ή/και διακοσμητικά αντικείμενα . Πώς έγινε αυτό;

Με τεχνικές upcycling που παρουσίασαν στο σχολείο το πρωί του Σαββάτου οι κυρίες Κορίνα Βαμποράκη και Πολύμνια Λακιωτάκη σε σχετικό σεμινάριο.

Τα παιδιά της περιβαλλοντικής είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν από παλιά υλικά να φτιάξουν με απλούς τρόπους και χαμηλό κόστος διακοσμητικά καπέλα, διακοσμητικά κεριά, γυάλινα κοσμήματα και πολλά άλλα…

Βιωματική, ομαδοσυνεργατική αλλά προπαντώς δημιουργική και άκρως χαλαρωτική για όλους μας αυτή η συνάντηση. Οι καινούργιες ιδέες και τεχνικές θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά της ομάδας για να ετοιμάσουν το bazaar κυκλικής οικονομίας που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: https://drive.google.com/drive/folders/1MVImABubn50vMoKfDVD3TgjzxM9BNEQj