11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Εκδρομές-Επισκέψεις,Νεοελληνική Γλώσσα “Χριστουγεννιάτικο τσάι” από τη συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού στο σχολείο μας!

“Χριστουγεννιάτικο τσάι” από τη συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού στο σχολείο μας!

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού βρέθηκε για μία ακόμα φορά κοντά μας! Με χριστουγεννιάτικες ευχές και καλούδια επισκέφτηκε το τμήμα Γ1 του σχολείου μας. Εκεί διάβασε το διήγημά της “Χριστουγεννιάτικο τσάι της αλληλεγγύης” στα παιδιά που την άκουγαν προσηλωμένα και – εντυπωσιακά – ήσυχα. Στη συνέχεια η προσήνεια της συγγραφέως και το ενδιαφέρον των μαθητριών και μαθητών – που εκφράστηκε με διαδοχικές ερωτήσεις – τροφοδότησαν μια εκτενή συζήτηση, που διήρκεσε περίπου δυο ώρες και επεκτάθηκε σε πολλά θέματα, από τα κείμενα, το διάβασμα και τη συγγραφή ως τα ορόσημα στη ζωή της κ. Τρουλλινού και το προσφυγικό.

Όσο για τα… καλούδια, η συγγραφέας διάβασε το διήγημά της από την εικονογραφημένη δίγλωσση έκδοση, στα ελληνικά και στα αραβικά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα,  με εικονογράφηση του Κώστα Γρηγοριάδη, από τις εκδόσεις “Μικρός Ήρως”, και δώρισε μερικά αντίτυπα σε μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ευχαριστούμε πολύ, από καρδιάς, τη συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού για την παρουσία της στο σχολείο μας και την τόσο όμορφη συνάντησή της με τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, για το έργο της που με αγάπη και προθυμία μοιράζεται, για την ευγένεια και τη γενναιοδωρία της απέναντι στους ανθρώπους γενικά και ειδικότερα, ακόμα περισσότερο, στα παιδιά! 

Κυρία Τρουλλινού, η φιλία σας μας τιμά. Επανειλημμένα. Ανταποδίδουμε.