11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Δράσεις,Περιβαλλοντική ομάδα Συμμετοχή του σχολείου μας στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης – Followgreen

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης – Followgreen

Αγαπητοί μαθητές/γονείς/εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το σχολείο μας θα λάβει μέρος στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, μετά από πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας που φέτος έχει ως θεματική την Κυκλική Οικονομία και Ανακύκλωση. Ο Μαραθώνιος για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 08/02 και ο διαγωνισμός θα είναι ενεργός στην πλατφόρμα από το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Θα πραγματοποιηθεί διανομή κάδων και εξοπλισμού συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες) στις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες , οπότε θα εμπλακεί και το σχολείο μας ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης και στο διαγωνιστικό κομμάτι του Μαραθωνίου. Τα υλικά ζυγίζονται από ιδιώτη ανακυκλωτή και κάθε σχολείο συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Επίσης, την Παρασκευή 09/02 στις 10 π.μ  στην αίθουσα «Πειραματική Σκηνή» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί  δια ζώσης παρουσίαση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης στον οποίο θα συμμετάσχει η κ. Λακιωτάκη, ως μέλος της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας.

Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή των γονέων και εκπαιδευτικών στην επίδοση του σχολείου μας στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εγγραφής σας στην ενημερωτική πλατφόρμα followgreen.gr/heraklion, στην οποία μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα που άπτονται της ανακύκλωσης και να κερδίσετε έτσι πόντους. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο followgreen.gr/heraklion ώστε να δωρίζει μέχρι 100 πόντους ανά μήνα στο σχολείο της επιλογής του. Η δωρεά πόντων στις σχολικές μονάδες θα ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 08/02 στις 14:00.

Καλή μας επιτυχία!