11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Εκδρομές-Επισκέψεις Διδακτική επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέας Αλικαρνασσού των τμημάτων Γ7 και Γ8

Διδακτική επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέας Αλικαρνασσού των τμημάτων Γ7 και Γ8

Στις 14/12/2023 και 22/02/2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Γ7 και Γ8 του σχολείου μας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέας Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και της Φυσικής Αγωγής, αντίστοιχα, και του ευρύτερου παιδαγωγικού στόχου που αφορά το άνοιγμα του σχολείου στη ζωή και την κοινωνία, καθώς και τον προβληματισμό των μαθητών/τριών για κοινωνικά και ηθικής φύσης θέματα.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε χώρους του Σωφρονιστικού Καταστήματος, όπως τα εργαστήρια, τον ναό, το προαύλιο με το γυμναστήριο, τα γραφεία, την αίθουσα συναντήσεων των κρατουμένων με τους κοινωνικούς λειτουργούς, και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις συνθήκες της καθημερινότητας των κρατουμένων. Επίσης, συνομίλησαν με κρατούμενους, οι οποίοι τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές ζωής και ανέδειξαν την αξία του αγαθού της ελευθερίας. Ακολούθησε ομιλία-παρουσίαση από τον Διευθυντή του Καταστήματος και συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριές μας, οι οποίοι/ες έθεσαν ερωτήματα και εξέφρασαν προβληματισμούς. Στο τέλος της επίσκεψης μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες χειροποίητα σαπούνια που φτιάχνουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέας Αλικαρνασσού, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους φυλακτικού προσωπικού για τη φιλοξενία τους.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Αποστολάκης Μιχάλης, γυμναστής, και Λυκάκη Ελένη, φιλόλογος.