Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας της Β΄ Λυκείου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη γνώση που αποκόμισαν από την αξία της Τέχνης, της Λογοτεχνίας καθώς και τα διδάγματα από το κεφάλαιο της Ιστορίας για την ελληνική Επανάσταση.
Ασχολήθηκαν με έργα τέχνης Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών οι οποίοι αποτύπωσαν σημαντικά γεγονότα αλλά και πρωταγωνιστικά πρόσωπα της ελληνικής Επανάστασης. Συνέλεξαν επίσης λογοτεχνικά έργα ποιητών που εκφράζουν με ζωντάνια και θέρμη το θαυμασμό τους για την ελληνική ψυχή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
Το video που ακολουθεί ξεκινά με τις προσωπικές καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως αυτές εκφράστηκαν από την Κατερίνα Γαρεφαλάκη και την Αργυρή Κατεργιαννάκη που με τη ζωγραφική τους δεινότητα αποτύπωσαν με ευαισθησία το μήνυμα του Αγώνα. Η Δέσποινα Ζερβάκη στο ποίημά της αναφέρεται με θαυμασμό στη θυσία των πρωταγωνιστών της Επανάστασης.
https://mega.nz/file/AzpyGZDC#La9stgqpgcqeJn7EJuy8r20MMJtt6NJEtpKH6Zv0pZU-
Το χιούμορ συνιστά μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας με στόχο να προκαλέσει το γέλιο. Αυτό με τη σειρά του λειτουργεί ως απελευθερωτική δύναμη για τον άνθρωπο που ξέρει να ερμηνεύει όσα συμβαίνουν στην σκληρή, κάποιες φορές, πραγματικότητα με όλες τις αισθήσεις του και να διευρύνει τα όρια της οπτικής του μακριά από τη μουντή ατμόσφαιρα της καθημερινότητας και του ψυχρού ορθολογισμού.
Στο video που ακολουθεί ο Πολυχρόνης Κοκοσάλης, μαθητής της Β΄ Λυκείου είδε την Επανάσταση με την άλλη ματιά, αυτή του χιούμορ, αλλά και η Νικολέτα Βενέρη, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου εύστοχα παραλλήλισε την έλλειψη ελευθερίας του σύγχρονου ανθρώπου εξαιτίας της πανδημίας με εκείνη των ελλήνων αγωνιστών του ΄21.
https://mega.nz/file/s6wigSSa#7OFsZHYx7Er-d7W-G2d50IOpvwf9NBr94FLla4dwpRw-